Tā tiek gatavots restorānos – kā padarīt steiku sulīgāku un garšīgāku

Ideāla steika gatavošana ir mākslas veids, kas prasa prasmes un uzmanību detaļām. Un, ja arī vēlaties pārsteigt savus viesus, jums būs nopietnie jāieklausās ekspertu padomos.

Sāls ir neaizstājams elements gaļas gatavošanā, taču reti kurš domā, kad to vislabāk pievienot. Lai gaļai būtu ne tikai sāļa garoziņa, bet arī vienmērīgi iesūktos sāli katrā kārtā, svarīgi to cepšanas laikā nekaisīt.

Ideāls variants ir sālīt steiku apmēram 20 minūtes pirms likšanas uz pannas vai grila. Šajā laikā sālim būs laiks dziļi iesūkties  un padarīt gaļu patiesi garšīgu.

Vēl viena būtiska sastāvdaļa ideāla steika pagatavošanai ir eļļa. Profesionāļi dod priekšroku olīveļļai: tā ne tikai uzlabo gaļas garšu, bet arī iztur augstu temperatūru.

To vajadzētu uzklāt tieši pirms cepšanas – vienkārši noslaukiet steiku ar otu. Lai iegūtu gardu garoziņu, gaļa nav jāpārlej vai jāiegremdē eļļā – tā ir jāuzklāj plānā, vienmērīgā kārtā.

Gatavojot steiku lielai grupai, galvenais ir nesteigties un nemēģināt visus gaļas gabalus mest pannā uzreiz. Tas ir solis ceļā uz kulinārijas izgāšanai. Cepšanas panna neizturēs šādu slodzi – temperatūra strauji pazemināsies, un apetīti rosinošas garozas vietā jūs iegūsit sautēšanas efektu.

Ideālā gadījumā vienlaikus vajadzētu cept ne vairāk kā divus steikus. Jā, tas ir nedaudz garāks process, bet rezultāts būs patiešām garšīgs un profesionāls.

Grilējot steiku, noteikti atvadieties no dakšiņas. Viena neuzmanīga punkcija, un visa sula, kurai vajadzētu padarīt gaļu sulīgu un maigu, iztecēs. Gala rezultāts ir sauss, paciets gaļas gabals, kas vairāk izskatās pēc apavu zoles, nevis pēc gardēžu ēdiena.

Lai izvairītos no šāda fiasko, izmantojiet virtuves knaibles – tās uzmanīgi apgriezīs gaļu, nesabojājot tās struktūru. Un tās atrast veikalā ir vieglāk par vieglu.